O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Orar : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 448 000

Chirurgie

Departamentul de chirurgie oncologică din cadrul spitalului Onco Card Brașov se axează pentru început pe chirurgia mamară. Pacientele suspecte de cancer de sân vor putea găsi în cadrul centrului nostru medical toate serviciile de care au nevoie pentru un diagnostic corect, o intervenție chirurgicală – dacă se impune, un tratament la standarde internaționale, precum și reconstrucție mamară conform indicațiilor (în colaborare cu specialiști în chirurgie estetică). Astfel, Onco Card Brașov devine ONE STOP CLINIC pentru cancerul mamar – o clinică în care pacientele pot găsi toate răspunsurile, pot face toate investigațiile, intervențiile și tratamentele pentru tot ceea ce ține de cancerul de sân, fără să mai fie nevoite să facă alte drumuri la diferite specialități ca să își recapete sănătatea.
“Avem toate condițiile ca să le oferim acestor paciente o abordare și un tratament complex și multimodal, de la diagnosticul imagistic (ecografie, mamografie, RMN), puncție biopsie ecoghidată cu examenul histopatologic și imunohistochimic, discuția cazului în comisia oncologică privind conduita și etapele tratamentului, intervenția chirurgicală cu reconstrucție mamară (în colaborare cu colegii de chirurgie plastic și reconstructivă) și tratament radioterapeutic postoperator”, explică dr. Darii Eugeniu, medic primar chirurgie generală, coordonatorul noii secții de chirurgie oncologică din cadrul Onco Card.
ALTE NOUTĂȚI
În cadrul secției de chirurgie, specialiștii Onco Card le pot implanta PORT-A-CATH-uri ( camera implantabile) tuturor pacienților oncologici pentru creșterea confortului pe toată durata tratamentului chimioterapic.
Urmează curând și inaugurarea departamentului de Medicină Nucleară în cadrul spitalului care le va permite medicilor să efectueze biopsia de ganglion santinelă, o procedură minim invazivă închirurgia oncologică mamară prin care multe dintre femei pot evita extirparea completă a ganglionilor axilari.