O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Orar : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 448 000

Radioterapie

RADIOTERAPIE

Radioterapia este un tratament pentru cancer care utilizează de obicei raze X. Tipul şi cantitatea de radiaţii pe care un pacient le primește sunt calculate cu atenţie, astfel încât să distrugă celulele canceroase și să le afecteze în proporție cât mai mică sau deloc pe cele sănătoase. Radioterapia poate fi folosită atât în scop curativ (pentru a distruge celulele canceroase), cât și în scop paliativ (pentru a ameliora simptomele).

Un tratament durează de regulă între 5-7 minute, iar numărul de ședințe depinde de mai mulți factori:

  • tipul de cancer care este tratat;
  • starea generală de sănătate a pacientului;
  • tipul de plan de tratament propus (intervenție chirurgicală, chimioterapie sau terapie hormonală)

Platoul nostru de radioterapie cuprinde două acceleratoare lineare de înaltă performanță, cu energii cuprinse între 6 și 16 MV, având opțiuni deosebite (3D, IMRT, RapidArc) și permițând o precizie mare a iradierii tumorii cu efecte reduse la nivelul țesuturilor sănătoase.

Aparatele performante permit așezarea pacientului pe patul de tratament cu ajutorul sistemelor de contenție și măștilor de poziționare, sporind astfel confortul și stabilitatea acestuia. Aceste accesorii au totodată rolul de a diminua doza de iradiere în zona cu țesut sănătos.

Totodată, acceleratoarele sunt conceput special astfel încât să faciliteze și tratamentul pacienților mai corpolenți sau a celor care prezintă simptome de claustrofobie.